Før du kjøper drivhus

  • FAST FRAKT OVER 5.000,-
  • FRAKT "POST I BUTIKK"
  • KJØP NÅ MED KLARNA
Før du kjøper drivhus

29. jan. 2019 | Tips & Triks

 

Før du kjøper drivhus

 

Størrelse – tenk ikke bare på grunnareal, men også høyde

Det er naturligvis viktig å overveie hvor stort drivhuset skal være. Men en god idé er også å tenke på høyden. Et drivhus med en sidehøyde på 150 cm og en totalhøyde på over 2 meter gir dette en god romfølelse. Du kan stå oppreist, både når du arbeider i drivhuset med plantene dine eller hvis du bruker huset som et ekstra uterom.

 

 

Bruksmåte - hva skal du bruke drivhuset til?

Størrelsen avhenger i stor grad av hvor stor plass det er i hagen og hvor drivhuset skal stå, men det er også viktig å gjøre seg opp noen tanker om hva du skal bruke drivhuset til. Skal det kun være et uterom, skal du hovedsakelig dyrke eller skal du kombinere dette?

 

 

 

Middag for flere eller alenetid?

Skal hele familien benke seg rundt bordet når været ikke tillater å sitte ute under åpen himmel, da trenger du mer plass. Når det er sagt, trenger man ikke et stort drivhus for å få plass til en liten hyggekrok. Det handler om å utnytte plassen på riktig måte.

 

 

Krydderurter eller kjempegresskar?

Tenk også på hva du tenker å dyrke i drivhuset, er det urter eller større vekster som krever større plass. Mange undervurderer dyrkingen og kjøper drivhuset for lite. Når du først har kommet i gang og har fått smaken på å plukke hjemmedyrkede tomater og agurker, så får du fort lyst til å utvide sortimentet. Så tenk gjennom hva du kunne tenke deg å dyrke på lang sikt.

 

 

 

Fire eller flere kanter?

Drivhus kommer i mange former. Den klassiske er det rektangulære drivhuset, men de finnes også som murmodell, i lysthusaktig stil eller med karnap. I forhold til dyrking, så trives en tomat like godt i en rund modell som i en firkantet drivhus. Så her handler det om en individuell vurdering og kommer ann på personlig smak og stil.

 

 

Glass eller polykarbonat?

Glass er den peneste løsningen, mens polykarbonat er den mest praktiske.

Herdet glass/sikkerhetsglass har en stor fordel. Glasset tåler mye mer, men om det skulle gå i stykker så vil det smuldre i små deler og ikke knuse i store skarpe flak slik som vanlig drivhusglass. Polykarbonat har en isolerende effekt og gir ikke så store forskjeller på dag og natt temperaturer, og derfor er det enklere å holde drivhuset frostfritt om vinteren.

Velger du glass, måtte du tidligere velge mellom 3mm alminnelig glass eller 3mm herdet sikkerhetsglass, men i år har Juliana valgt at alle modeller i sortimentet skal leveres med herdet sikkerhetsglass i hele fag eller polykarbonat. Halls serien og Junior modellen er unntak. (se tilboligen.no)