Munker

  • FAST FRAKT OVER 5.000,-
  • FRAKT "POST I BUTIKK"
  • KJØP NÅ MED KLARNA
Munker

Munker

Hva er vel da bedre enn ferske munker stekt på bålpanna i duggvåt lyng, omkranset med gylne blader som skinner i høstsolen? Prøv Fridas oppskrift på nydelig munker!

 

Ingredienser:

  • 2 egg

  • 3 ts sukker

  • 3 dl kefir

  • 3 dl hvetemel

  • Knivspiss salt

  • 1 ts kardemomme

  • 1 ts natron

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • saft av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker godt sammen. Bland inn kefir og hvetemel vekselsvis. Tilsett salt, kardemomme, natron, bakepulver og vaniljesukker. Rør forsiktig og hell i sitronsaften til slutt. La røren hvile i ca 30 minutter.

 

Varm munkejernet på bålet. Det er best å ha flammer når man lager munker. Røren helles i hullene slik at de blir 3/4 fulle. La munkene bli gylne før de vendes rundt men en grillpinne. Med litt trening blir munkene runde og fine.

 

Serveres med bær og melis, eller syltetøy.