Varmeteppe | Aluminium (S)

Varmeteppe | Aluminium (S)

Innstillinger

Beskrivelse / Varmeteppe | Aluminium (S)

Varmeteppe | Aluminium (S)

Varmeteppet SAHARA leveres klart til bruk, inkludert en termostat fra 0-40°C. De er tilgjengelige i ulike størrelser. Varmeteppene er utviklet for å generere en bunntemperatur på 35°C. SAHARA varmeteppe øker suksessen din når du sår eller foredler. Dette er fordi varmen ledes akkurat dit den trengs - i bakken, rett ved siden av plantens røtter. Plantene holder seg varme på bena, så og si.

Når man dyrker frø, foredler eller jobber med unge planter (f.eks. poding av planter) er temperaturen på røttene en viktig faktor. Temperaturen som omgir planten kan være lavere enn bakketemperaturen, uten at planten tar skade. Dette sparer på oppvarming av drivhuset og tillater vekst i kjøligere områder. Gartneren sier alltid: frø og stiklinger liker „varme føtter“, røtter trenger høyere temperaturer når de utvikler seg. Dette varierer blant de ulike plantene, samtidig som det avhenger av hvor man er. Tomater vokser i temperaturer mellom 20° og 25°C, chili trenger 25°C og 28°C.

Den letteste måten å kontrollere temperaturen på er å bruke en termostat (f.eks termostaten TER 2 fra vår serie). Dette er til og med enda bedre for spirer og poding. Det finnes mer informasjon om såing i vår drivhusartikkel fra januar 2016. Selv om du sår i kalde hus som holder 0 grader Celsius,kan bakketemperaturen muliggjøre veksten av salat, kålrabi og så videre. Siden de fleste planter trenger et varmt og fuktig klima, bør plantenes potter dekkes med folie eller man bør bruke et minidrivhus. Bruk tabellene til å avgjøre temperaturen for spiring, samt når det er tid for grønnsaker og sommerplanter.